استارتاپ سازی, چگونه استارتاپ خود را بسازیم

استارتاپ خود را چگونه بسازیم؟

استارتاپ خود را چگونه بسازیم؟

دنیای استارتاپی دنیای شگفت‌انگیزی است که به شما در رسیدن به آرزوهایتان کمک می‌کند. چرا که هدف از استارتاپ تبدیل ایده یا طرح به کسب‌وکاری نوین است، بنابراین اگر به‌دنبال پیشرفت و علاقه‌مند به دنیای نوین استارتاپی هستید و دوست دارید استارتاپ جدیدی برای خود راه‌اندازی کنید، کافی است با ما همراه باشید. چرا که ما در این مقاله به اینکه استارتاپ خود را چگونه بسازیم خواهیم پرداخت. پس در ادامه مطلب در استارتاپ استودیو اکتا همراه ما باشید.

استارتاپ خود را چگونه بسازیم؟

برای تبدیل شدن به یک انسان و کارآفرین موفق هیچ محدودیتی در هیچ دوره‌ای از زمان وجود ندارد و شما در هر زمانی می‌توانید با ایده‌پردازی نوآورانه به آمال و آرزوهای خود دست پیدا کنید. توجه داشته باشید که برای موفقیت در استارتاپ شما نیاز به مدرک دانشگاهی از دانشگاه‌های برتر کشور یا سرمایه آنچنانی ندارید. چراکه صرفاً با داشته‌های خود می‌توانید ایده‌های نابی را برای تبدیل شدن به یک کارآفرین برتر طراحی و آن را عملیاتی کنید. البته ناگفته نماند در کنار همه این‌ها شما نیاز به اندک دانش برای راه‌اندازی استارتاپ در کنار برنامه‌ریزی قوی و انگیزه بالا برای شروع یک کسب‌وکار موفق و نوین دارید تا راه رسیدن به آرزوهای شما هموار باشد. در این میان نخستین سؤالی که پیش می‌آید این است که چگونه استارتاپ خود را بسازیم؟ اگر شما نیز به‌دنبال راه‌اندازی نخستین استارتاپ خود هستید، می‌توانید از شرکت‌های شتاب دهنده کمک بگیرید.

برای راه‌اندازی استارتاپ باید مراحل زیر را طی کنید.

خودتان را ارزیابی کنید

در نخستین گام برای شروع ایده برای استارتاپ بهتر است ابتدا خودتان را مورد ارزیابی قرار دهید. سوالات زیر را از خودتان بپرسید و برای آنها جواب روشنی ترسیم کنید.

  1. چرا می‌خواهید استارتاپ یا کسب‌وکار نوینی را برای خود راه‌اندازی کنید؟
  2. چه نوع استارتاپی برای شما مناسب است؟
  3. هدفتان از راه‌اندازی استارتاپ را بیان کنید؟
  4. در کدام حوزه می‌خواهید ورود کنید؟
  5. قرار است از کجا شروع کنید و چه کاری را انجام دهید؟
  6. آیا برای شروع یک کسب‌وکار نوین آمادگی لازم را دارید؟
  7. برای راه‌اندازی استارتاپ خود چقدر سرمایه نیاز دارید؟
  8. و …

 

با پاسخ به سوالات بالا و سوالات مشابه دیگر می‌توانید یک استارتاپ نوین بسته به کار و تلاش خود ایجاد کنید. توصیه ما به شما این است که هدف از ایجاد استارتاپ نوین خود را به‌گونه‌ای انتخاب کنید که بتواند نیاز مردم را برآورده کند. چراکه برآورده کردن نیاز مردم مساوی است با موفقیت استارتاپ. اگر خود را فرد ایده‌پردازی می‌دانید، می‌توانید با دیگر کارفرمایان و افراد صاحب ایده در استارتاپ استودیو اکتا فعالیت خود را شروع کنید و ایده‌هایتان را با واقعیت عجین کنید.

ایده پردازی استارتاپ

ایده پردازی استارتاپ

ایده‌پردازی مهم‌ترین بخش ساخت استارتاپ را شامل می‌شود. به همین دلیل بهتر است درباره ایده خود فکر کنید و همه جوانب را در نظر بگیرید. چراکه در واقع استارتاپ بر اساس فکر و ایده شما ساخته و عملیاتی می‌شود. بنابراین نوع ایده و هدف شما نقش مهمی در موفقیت یا عدم موفقیت یک استارتاپ دارد. پس با بررسی همه جوانب ایده خود را طراحی کنید که در این زمینه می‌توانید از شتاب دهنده اکتا نیز کمک بگیرید.

تحقیق، جستجو و مطالعه برای راه اندازی استارتاپ

پس از طراحی ایده باید تحقیق و جستجو را آغاز کرده و رقبا و شرکای احتمالی راه‌اندازی استارت خود را شناسایی کنید که برای این منظور می‌توانید از نمونه‌های موفق داخلی و خارجی الگو بگیرید. چراکه الگو گرفتن در استارتاپ استودیو اکتا کلیدواژه پیشرفت استارتاپ در شتاب دهنده و دروازه پیشرفت آن به شمار می‌رود که در این زمینه  می‌توان از نمونه‌های موفقی همچون دیجی کالا، تاکسی‌های اینترنتی، آمازون و … الگو گرفت. می‌توان گفت که دیجی کالا از بیزنس آمازون الگو گرفته و در ایران به یک برند موفق تبدیل شده است. این الگوگیری باید همچنان توسط استارتاپ‌ها ادامه پیدا کند. البته توجه داشته باشید که الگو گرفتن با کپی‌برداری متفاوت است. پس بنابراین در تحقیق و جستجو به هیچ عنوان از کپی استفاده نکنید و تمامی جوانب را در نظر بگیرید و نگاهی دوراندیشانه به آینده روشن داشته باشید. چراکه آینده‌نگری در کسب‌وکارهای استارتاپی باعث می‌شود تا شما مشکلات را از قبل پیش‌بینی کرده و راهکار مناسبی برای آن پیاده‌سازی کنید.

در تحقیقات خود نیاز جامعه را نه در زمان حال، بلکه در گذر زمان تشخیص دهید و به موفقیت استارتاپ خود بیندیشید. توجه داشته باشید که در ارتباط با تحقیقات می‌توانید از پرسشنامه، نظرسنجی و مصاحبه نیز برای موفقیت استارتاپ خود استفاده کنید.

شروع استارتاپ

شروع استارتاپ

در راه چگونه استارتاپ خود را بسازیم؟ پس از طراحی ایده و تحقیق و جستجو حالا باید استارتاپ خود را شروع کنید. برای این منظور می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید.

1.به مراکز رشد مراجعه کنید

هنگام مراجعه به مراکز رشد لازم است ایده خود را در قالب یک پروپوزال منظم برای مراکز رشد ارسال کنید تا پروپوزال شما توسط کارشناسان و داوران مورد قضاوت قرار بگیرد. در صورت پذیرفته شدن ایده‌تان می‌توانید در این مراکز مستقر و از خدمات و امکانات آن‌ها استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای پذیرفته شدن در این مراکز حتما باید یک پروپوزال قوی ارائه دهید تا بتوانید از این طریق داوران را برای حمایت قانع کنید.

2.مراجعه به شتاب دهنده

هنگام مراجعه به شتاب دهنده به این نکته توجه کنید که شتاب دهنده‌ ها معمولا به‌صورت دوره‌ای فرآیند مربوط به ایده‌ها و تیم‌ها را مورد بررسی و پذیرش قرار می‌دهند. شما پس از انجام داوری در مراحل ابتدایی در دو سیکل 2 و 6 ماهه در شتاب دهنده مستقر می‌شوید و می‌توانید از حمایت‌های مادی و معنوی آن استفاده و ایده خود را اجرایی کنید.

3.مراجعه به شتاب دهنده اکتا

مراجعه به شتاب دهنده اکتا سریع‌ترین و مطمئن‌ترین روش برای عملیاتی کردن ایده و تیم‌سازی و برخورداری از آموزش‌ها و حمایت‌های مادی و معنوی است. بنابراین اگر ایده‌ای برای شروع و راه‌اندازی یک استارتاپ نوین دارید، می‌توانید با استارتاپ استودیو اکتا تماس بگیرید تا کارشناسان و مشاوران مجرب ما راهنمای شما در این زمینه باشند.

4- راه اندازی ایده به صورت شخصی

اگر چنانچه از روش‌های گفته‌شده نتوانستید ایده خود را اجرایی کنید، می‌توانید به‌صورت شخصی و با استفاده از سرمایه و امکانات خود، ایده خود را برای شروع استارتاپ عملیاتی کنید.

در ارتباط با استارتاپ خود را چگونه بسازیم می‌توانید از روش شخصی یا هر یک از روش‌های بالا استفاده کنید.

ساختن تیم برای راه اندازی استارتاپ

ساختن تیم برای راه اندازی استارتاپ

پس از شروع کار استارتاپ در شتاب دهنده یا استارتاپ استودیو اکتا حال نوبت به تیم‌سازی است که باید تیم خود را از افراد مجرب و متخصص بسازید. هنگام تیم‌سازی بهتر است موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • یک تیم قوی با رهبری خوب به‌صورت یکپارچه ایجاد کنید.
  • تیم خود را به‌گونه‌ای بسازید که اعضا به‌راحتی بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و روابط دوستانه در آن حاکم باشد.
  • روی هدف و نتایج آن تمرکز کنید.
  • اعضای تیم هرکدام به‌طور عادلانه وظایف خود را انجام دهند.
  • اعضای تیم در طول فعالیت خود از یکدیگر حمایت و پشتیبانی لازم را داشته باشند.
  • به‌صورت سازمان‌یافته عمل کنید.

توجه داشته باشید که منظور ما از افراد متخصص و مجرب این است که هر یک از افراد تیم ویژگی‌ها و توانایی‌های برجسته‌ای در زمینه‌های مختلف را دارا باشند.

پین استارتاپ

زمانی که شما در مقیاس کوچک موفق عمل کردید، زمان آن رسیده که به کسب‌وکار خود رونق ببخشید و کار خود را گسترش دهید. در این مرحله می‌بایست به بزرگ‌تر و توانمند شدن تیم خود هم فکر کنید و فراموش نکنید که شبکه‌سازی رمز موفقیت تیم استارتاپی شما به شمار می‌رود.

زمان شروع استارتاپ

پس از آنکه مراحل قبل را با موفقیت پشت سر گذاشتید، زمان شروع کار استارتاپ به‌طور عملی فرا رسیده است.  برای شروع کار بهتر است از بازار کوچک شروع و سپس با گسترش بازار به بازار بزرگ‌تر دست پیدا کنید. موفقیت بدون تلاش و تجربه به دست نمی‌آید، پس اگر احیانا در راه‌اندازی استارتاپ شکست خوردید، سرخورده نشوید و از نو دوباره شروع و پایان خوشی را تجربه کنید.

سخن پایانی

راه‌اندازی استارتاپ سخت‌ترین مرحله شروع کسب‌وکار استارتاپی به شمار می‌رود. چراکه بیشتر افرادی که به‌دنبال کسب‌وکار نوپا هستند، در این زمینه دانش اندکی دارند و نمی‌دانند چگونه ایده خود را عملیاتی و به سوالات خود پاسخ دهند. به همین دلیل توصیه ما به شما این است که برای راه‌اندازی استارتاپ با استارتاپ استودیو اکتا تماس بگیرید و کسب‌وکار نوین خود را در کمترین زمان با استفاده از حمایت‌های مادی و معنوی شتاب دهنده ایجاد کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *