نماد سایت شتاب دهنده اکتا

مذاکره با سرمایه گذاران در استارتاپ

مذاکره با سرمایه گذاران در استارتاپ

نحوه مذاکره با سرمایه گذاران برای جذب سرمایه کسب‌وکارهای نوپا در مراحل اولیه رشد استارتاپ از موارد بسیار مهم و درعین‌حال دشوار به شمار می‌رود. چراکه جذب سرمایه گذار به گسترش استارتاپ در بازار کمک می‌کند، به همین دلیل تیم‌های استارتاپی از همان مراحل اولیه ایجاد استارتاپ به دنبال جذب سرمایه گذار می‌روند. ما در این مقاله به نحوه مذاکره با سرمایه گذاران در استارتاپ خواهیم پرداخت. پس در ادامه مطلب با شتاب دهنده اکتا همراه باشید.

به هنگام مذاکره با سرمایه گذار باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

از مهمترین نکات مهم به هنگام مذاکره با سرمایه گذار می‌توان به داشتن اعتمادبه‌نفس، ارائه مدل کسب‌وکار، شناسایی بازار هدف، آگاهی از نکات حقوقی، مشخص نمودن دوره بازدهی و … اشاره نمود.

آیا دانستن نکات حقوقی به هنگام مذاکره با سرمایه گذار مهم است؟

جذب سرمایه در واقع نوعی شراکت به شمار می‌رود به همین دلیل دانستن نکات حقوقی نحوه مشارکت و … بسیار مهم است، به همین دلیل لازم است قبل از عقد قرارداد از یک مشاور حقوقی مشورت بگیرید.

چگونه دوره بازدهی بازگشت سرمایه را برای سرمایه گذار مشخص کنید؟

بسته به مدل کسب‌وکار خود تعریف دقیقی از استارتاپ خود ارائه و زمان بازگشت سرمایه اولیه را با استفاده از آمار، ارقام، شناسایی بازار هدف، چالش‌ها و موانع  برای سرمایه گذار مشخص کنید.

مذاکره با سرمایه گذاران در استارتاپ

شرکت‌ها و کسب‌وکارهای فناورانه متناسب با تکنولوژی و نیاز بازار در استارتاپ استودیو چیست برای رشد و توسعه می‌بایست به خرید لوازم موارد نیاز برای انجام پروژه استارتاپی، اجاره دفتر، تجهیزات، استخدام نیرو و … اقدام کنند؛  در همین حال شرکهای استارتاپی تازه تأسیس ناگزیر برای تأمین هزینه‌های جاری خود نیاز به جذب سرمایه از طریق مذاکره دارند. یک سرمایه گذار هنگامی ریسک سرمایه‌گذاری را به جان می‌خرد که بداند با سرمایه‌گذاری می‌تواند در آینده نه چندان دور به سود سرشاری دست پیدا کند و این هنر کارفرما یا بنیان‌گذار استارتاپ به هنگام مذاکره با سرمایه گذار است که بتواند سرمایه گذار را با ایده خود متقاعد و چشم‌انداز روشنی از ایده استارتاپی خود را به سرمایه گذار نشان دهد. به هنگام مذاکره با سرمایه گذار باید به برخی نکات به قرار زیر توجه داشت:

اعتمادبه‌نفس خود را حفظ کنید

به هنگام ملاقات با سرمایه گذار عزت‌نفس و همچنین اعتمادبه‌نفس خود را حفظ کنید و به این نکته توجه داشته باشید که داشتن عزت و اعتمادبه‌نفس به شما قدرت مذاکره بهتر را در اکتا می‌دهد. سرمایه گذاران معمولاً از افراد جسوری که اعتمادبه‌نفس بالایی دارند خوششان می‌آید. چراکه بر این باورند این افراد می‌توانند ایده خام خود را به واقعیت بدل کنند. پس به هنگام مذاکره در مراحل جذب سرمایه استارتاپ با اعتمادبه‌نفس بالا مذاکره را به پیش ببرید و از ایده خود دفاع کنید و البته از غرور دوری کنید و حرفی نزنید که سرمایه گذار برنجد. داشتن اعتماد به نفس به همراه اندکی غرور خوب است ولی غرور بیش از حد باعث شکست در مذاکرات می‌شود.

با آگاهی از مدل کسب‌وکار خود وارد میز مذاکره شوید

زمانیکه در استارتاپ استودیو با سرمایه گذار مذاکره می‌کنید باید اطلاعات دقیقی از فرآیند کسب‌وکار خود داشته باشید تا بتوانید آنرا به سرمایه گذار ارائه کنید. برای مذاکره موفق باید به سؤالات مختلفی که سرمایه گذار درباره کسب‌وکارتان می‌پرسد پاسخ دهید.

شفاف و راحت صحبت کنید

در یک مذاکره مهم است که شما شفاف و بدون تعارف حرفتان را بزنید و خواسته‌های خود از طرف مقابل را بیان کنید. البته باید تمرین کنید خواسته خود را طوری به صورت منطقی بیان کنید که سرمایه گذار راضی به سرمایه‌گذاری شود. مثلاً اگر نیاز به دفتر کار یا سرمایه اولیه دارید به طور شفاف آن را با سرمایه گذار در میان بگذارید و این پا اون پا نکنید چراکه در یک استارتاپ زمان بسیار مهم است. از آمار و ارقام دقیق در مراحل جذب سرمایه استارتاپ استفاده و خواسته خود را دقیق بیان کنید.

از دید سرمایه گذار به ایده استارتاپی خود نگاه کنید

قبل از ملاقات با سرمایه گذار بهتر است خود را جای سرمایه گذار بگذارید و از دیدگاه یک سرمایه گذار اکتا به ایده‌تان بنگرید، اینکار باعث می‌شود تا بهترین پاسخ‌ها را برای سؤالاتی احتمالی که سرمایه گذار از شما می‌پرسد پیدا کنید.

قبل از شروع مذاکره بازار هدف خود را شناسایی کنید

مشتریان در واقع اصلی‌ترین مخاطبان کسب‌وکار استارتاپی به شمار می‌روند به همین دلیل مهم است که شما شناخت کاملی از سن، جنسیت، تحصیلات و محل سکونت مشتریان خود داشته باشید و به هنگام مذاکره آنها را به سرمایه گذار ارائه دهید. توجه داشته باشید که میزان گردش مالی که توسط مشتریان انجام می‌شود به همراه بازار هدف برای سرمایه گذار از اهمیت بالایی برخوردار است. در طول مذاکره آمار دقیق و قابل استنادی از بازار و میزان سودآوری شرکت استارتاپی خود ارائه دهید.

از تیم قوی استفاده کنید

مهم است که شما تیم قوی‌ای برای استارتاپ خود داشته باشید. چراکه یکی از سؤالات رایج سرمایه گذاران در استارتاپ استودیو چیست این است که؛ چه کسانی در پس ایده استارتاپی شما قرار دارند؟ آیا این افراد هم‌تیمی مهارت یا سابقه اجرایی و عملیاتی نمودن طرح را دارند؟ تعداد افراد حاضر در تیم خود و همچنین افرادی را که در آینده می‌خواهید به تیم خود اضافه کنید را به همراه شرح وظایف و همچنین حقوق و مزایا برای سرمایه گذار تشریح کنید و به این نکته توجه داشته باشید که سرمایه گذار همیشه به دنبال سود بیشتر است و پس از بررسی همه جوانب حاضر به سرمایه‌گذاری در اکتا می‌شود پس با احتیاط عمل کنید.

از نکات حقوقی جذب سرمایه غافل نشوید

جذب سرمایه نوعی شراکت به شمار می‌رود به همین دلیل از اصول اولیه و مهم آن دانستن برخی نکات مهم حقوقی است. توجه داشته باشید که هر شراکتی تکالیفی را برای طرفین ایجاد می‌کند. پس دانستن برخی نکات حقوقی قبل از هر امضا ضروری است، برای این منظور می‌توانید از یک مشاور حقوقی مشورت و میزان حقوق ، وظایف و تکالیف خود را به صورت واضح و روشن بیان و علاوه بر منافع خود منافع سرمایه گذار را در مراحل جذب سرمایه استارتاپ نیز در نظر بگیرید.

اطلاعاتی درباره سرمایه گذار به دست بیاورید

برای مذاکره موفق با سرمایه گذار بهتر است اطلاعات و رزومه دقیقی درباره سرمایه گذار به دست بیاورید. برای اینکار باید از افرادی که با سرمایه گذار در ارتباط‌اند و شناخت کافی درباره وی دارند تحقیق کنید تا بفهمید در پروژه‌هایی که وی سرمایه‌گذاری نموده به چه صورتی عمل کرده و پروژه‌های استارتاپی را به کجا رسانده، و چه انتظاراتی از طرف مقابل دارد.

دوره بازدهی سرمایه را مشخص کنید

سرمایه گذاران به نسبت سرمایه‌ای که در اختیار استارتاپ های نوپا قرار می‌دهند به دنبال این سؤال هستند که زمان بازگشت سرمایه اولیه‌شان چه زمانی است؛ آیا پروژه استارتاپی بلندمدت و طولانی است و به این زودی‌ها به سرمایه خود نمی‌رسند یا پروژه کوتاه‌مدت است و پس از چند ماه تا یکسال به سرمایه خود دست پیدا می‌کنند. توجه داشته باشد که به طور طبیعی هرچقدر زمان بازگشت سرمایه کوتاه‌تر باشد سرمایه گذار اقبال بیشتری به سرمایه‌گذاری از خود نشان می‌دهد که البته بسته به نوع استارتاپ زمان بازگشت سرمایه و سوددهی آن متغیر است.

واقع‌بین باشید

به هنگام مذاکره با سرمایه گذار به جای رؤیاپردازی واقع‌بین باشید و از واقعیت کسب‌وکار، برنامه‌ها و طرح‌های خود برای سرمایه گذار بگویید.

مرحله‌به‌مرحله به پیش بروید

هنگام جذب سرمایه شتاب‌زده عمل نکنید و مرحله‌به‌مرحله به پیش بروید، مراحل جذب سرمایه استارتاپ بسی پیچیده و طولانی است پس صبر و حوصله داشته باشید و بیش از حد عجول و مشتاق خود را نشان ندهید.

سخن پایانی

ما در این مقاله به نحوه مذاکره با سرمایه گذاران در استارتاپ پرداختیم. افراد صاحب ایده به دلیل اینکه با سرمایه گذار روبرو نشده‌اند درک کاملی از خواسته‌ها و نیازهای سرمایه گذار ندارند در اکثر مواقع به هنگام مذاکره با سرمایه گذار با شکست مواجه می‌شوند؛ به همین دلیل دانستن نحوه مذاکره با سرمایه گذار کمک شایانی به جذب سرمایه استارتاپ می‌کند که ما در این مقاله به برخی از مهمترین نکات آن اشاره کوتاهی نمودیم که امیدواریم مفید واقع شده باشد؛ در صورت داشتن هرگونه سؤال با ما در شتاب دهنده اکتا تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
خروج از نسخه موبایل