نماد سایت شتاب دهنده اکتا

مدیریت منابع در طی تولید محصول استارتاپی

مدیریت منابع در طی تولید محصول استارتاپی

اگر از هر کارفرمایی درباره چالش‌های کسب‌وکار استارتاپی سؤال کنید بدون شک از چالش‌های مدیریت منابع انسانی و مالی و مسائل مربوط به آن سخن به میان می‌آورد. برای یک کارآفرین موفق مدیریت منابع و توسعه استراتژی آن از اهمیت بسزایی برخوردار است. چراکه رونق کسب‌وکار را به دنبال دارد و از بی‌انگیزگی کارکنان و ورشکستی آنها جلوگیری می‌کند. ما در این مقاله به مدیریت منابع در طی تولید محصول استارتاپی خواهیم پرداخت. پس در ادامه مطلب با استارتاپ استودیو اکتا همراه باشید.

منظور از مدیریت منابع در طی تولید محصول چیست؟

منظور از مدیریت منابع در طی تولید محصول استارتاپی مدیریت منابع انسانی و مالی و حوزه‌های مرتبط با آن است.

چرا مدیریت منابع در یک استارتاپ مهم است؟

در یک استارتاپ نوپا به دلیل محدودیت منابع مدیریت آن بسیار حائز اهمیت است.

از موضوعات رایج مدیریت منابع انسانی چند مورد را نام ببرید؟

از موضوعات رایج مدیریت منابع انسانی می‌توان به توسعه منابع انسانی، تدوین مسیر توسعه شخصی، برنامه‌ریزی برای استخدام افراد، آموزش کارکنان و … اشاره نمود.

از موضوعات رایج مدیریت منابع مالی چند مورد را نام ببرید؟

از موضوعات رایج مدیریت منابع مالی می‌توان به مدیریت میزان نقدینگی، کاهش هزینه‌ها، جدا کردن حساب شخصی و مالی استارتاپ، نظارت بر هزینه‌ها و … اشاره نمود.

مدیریت منابع در طی تولید محصول استارتاپی

در چگونه استارتاپ خود را بسازیم مدیران و کارآفرینان از همان ابتدای شکل‌گیری استارتاپ می‌بایست مدیریت منابع را به صورت اصولی و با برنامه‌ریزی دقیق انجام دهند. بسته به اینکه شرکت‌های استارتاپی در شتاب دهنده ها دسترسی محدودی به منابع مالی و انسانی دارند، کارآفرینان باید تمام تلاش خود را انجام دهند تا با مدیریت منابع به خصوص منابع مالی آن را در جای درست خود برای پیشرفت استارتاپ هزینه کنند. پس لازم است مدیران استارتاپ ها برای مدیریت منابع در طی تولید محصول با برنامه‌ریزی وارد شوند تا منابع مالی و انسانی در جای درست خود هزینه و به هدر نرود و وقت و زمان تیم استارتاپی با شکست پروژه از بین نرود.

در هر دو بخش مدیریت منابع مالی و انسانی و حوزه‌های مرتبط با آن مدیران و کارآفرینان در استارتاپ استودیو اکتا باید به برخی نکات توجه داشته باشند تا بتوانند کسب‌وکار استارتاپی خود را به سر منزل مقصود و اهداف تعیین شده خود هدایت کنند. چراکه اگر این منابع به‌گونه‌ای درست برای تولید محصول هدایت نشوند شکست پروژه استارتاپی حتمی است.

مدیریت منابع انسانی در طی تولید محصول استارتاپی

منابع انسانی یا نیروی انسانی عبارت است آن دسته از افرادی که در یک کسب‌وکار در تخصص‌های مختلف مشغول به فعالیت هستند که در واقع بازوی اجرایی استارتاپ در چگونه استارتاپ خود را بسازیم به شمار می‌رود که نقش مهمی از طراحی تا تولید ایده محصول را در شتاب دهنده ایفا می‌کند.

به دلیل اهمیتی که منابع انسانی در پیشبرد مقاصد شرکت استارتاپی ایفا می‌کند در هر شرکتی بخشی به عنوان مدیریت منابع انسانی وجود دارد. با این وجود بیشتر کارفرمایان استارتاپی بر این باورند که در یک استارتاپ کوچک که سرمایه‌گذاری اندکی بر روی آن شده نیاز به منابع انسانی نیست و این باوری غلطی است که بسیاری از کارفرمایان و مدیران بر آن تکیه می‌کنند. در کسب‌وکار استارتاپی برای مدیریت منابع انسانی فرقی بین کسب‌وکارهای کوچک و کسب‌وکارهای بزرگ نیست. چراکه مدیریت منابع انسانی نقش حیاتی را در تسریع تولید محصول ایفا می‌کند.

تحقیقات انجام شده حکایت از اهمیت مدیریت منابع انسانی به ویژه برای استارتاپ ها دارد؛ ولی با این وجود بیشتر شرکت‌های نوپا به آن اعتقادی ندارند. کارآفرینان استارتاپ ها بیشتر خود را محصور در مفاهیمی همچون نوآوری، تولید محصول، رقابت طاقت‌فرسا، تقاضای بازار و … می‌کنند به همین دلیل بر این باورند که مدیریت منابع انسانی در طی تولید محصول کاملاً غیرضروری است. بیشتر استارتاپ بسته به باور خود بخش منابع انسانی مجزا برای مدیریت ندارند و این در حالی است که استارتاپ استودیو اکتا یک کسب‌وکار استارتاپی برای رسیدن به موفقیت و تدوین استراتژی منابع انسانی باید بخش مدیریت منابع انسانی را سامان ببخشد.

شما به عنوان مدیر استارتاپ باید حیطه فعالیت استارتاپ برای تولید محصول را براساس تنوع کاراکتری پرسنل در نظر بگیرید و بسته به نیازتان افراد متخصصی را استخدام کنید و اینگونه نباشد که بدون برنامه‌ریزی و نیازتان نیروی کار جذب کنید. چراکه اگر چنین کنید پس از مدتی با شکست مواجه می‌شوید. داشتن استراتژی برای مدیریت منابع انسانی استارتاپ ها به مانند بیشتر کسب‌وکارها از ضروریات به شمار می‌رود. هر استارتاپی راه و روش خود را برای تولید محصول طی می‌کند.

از موضوعات رایج مدیریت منابع انسانی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

توسعه منابع انسانی

در یک استارتاپ شما بسته به نوع فعالیت، تولید محصول و خدمتی که می‌خواهید در شتاب دهنده ارائه کنید باید منابع انسانی خود را از زمان طراحی ایده تا فرآیند تولید محصول مدیریت و آن را از نظر کمی و کیفی گسترش دهید تا بتوانید به اهداف تعیین شده خود دست پیدا کنید.

تدوین مسیر توسعه شخصی

یک مدیر موفق باید در طرح مدیریت منابع انسانی مسیر توسعه شخصی پرسنل را در نظر بگیرید و به این بیندیشد که کارکنان در طول زمان در مسیر توسعه قرار می‌گیرند به همین دلیل باید برای آن برنامه‌ریزی کند.

 آموزش کارکنان

در چگونه استارتاپ خود را بسازیم آموزش کارکنان از جمله مواردی است که باید به آن توجه ویژه داشت. آموزش کارکنان در محیط کسب‌وکار در استارتاپ استودیو اکتا باعث افزایش بهره‌وری می‌شود. آموزش کارکنان در کوتاه‌مدت و بلندمدت باعث پیشرفت استارتاپ در طی تولید محصول می‌شود.

برنامه‌ریزی برای استخدام افراد

در یک استارتاپ شما باید بسته به نیازتان افراد جدیدی را جذب کنید. توجه داشته باشید تصمیماتی که شما برای جذب و استخدام افراد جدید می‌گیرید باید موثق و براساس کارشناسی‌ها و بررسی‌های دقیق باشد تا بتوانید برای هر شغلی فرد مورد نیاز را استخدام کنید. در ابتدای شروع استارتاپ شما نیاز به استخدام افراد زیادی ندارید پس افراد را بسته به نیاز و گسترش کسب‌وکار خود طی زمان استخدام کنید.

مدیریت کارایی پرسنل

از اقدامات ضروری در مدیریت منابع انسانی، مدیریت کارایی پرسنل است که باید به آن توجه کنید. برای این منظور یک سامانه ارزشیابی تهیه و تدوین کنید.

تقدیر و پاداش

برای افزایش کارایی پرسنل از آنها تقدیر و به آنها پاداش دهید. تقدیر و پاداش به کارکنان انگیزه آنها را برای تلاش و پیشبرد مقاصد استارتاپی تان چندین برابر می‌کند.

تنوع شخصیت و منش افراد را نظر بگیرید

در چگونه استارتاپ خود را بسازیم شما از همان روز نخست تأسیس شرکت باید به تنوع شخصیتی کارمندان توجه کنید. یکی از اشتباهات رایج شرکت‌های استارتاپی این است که به تنوع شخصیتی افراد بی‌توجه هستند و صرفاً افرادی را انتخاب می‌کنند که از لحاظ فکری و ذهنی مشابه هیات مدیره هستند که چنین عملی یک سازمان یکدست با تفکری یکسان را به وجود می‌آورد و این در حالی است که تنوع شخصیتی سازمانی بازخوردی از مشتریان از سطح جامعه را ارائه می‌دهد. نارندرا مودی نخست وزیر هند در این باره می‌گوید«ما میلیون‌ها مشکل داریم، اما درعین‌حال بیش از میلیاردها ذهن داریم»

شفافیت در ارائه اطلاعات شفاف

سؤالی که بیشتر استارتاپ از خود می‌پرسند این است که تا چه اندازه می‌توانند اطلاعات سازمانی به پرسنل خود ارائه دهند. شما به عنوان مدیر استارتاپ شتاب دهنده باید بدانید که ارائه اطلاعات به پرسنل منجمله ارائه گزارش مالی، تولید محصول و .. باید هدفمند و برای ایجاد انگیزه در پرسنل باشد. چراکه در غیر این صورت ارائه اطلاعات ناقص و مبهم نتیجه عکسی را به همراه دارد. زمان ارائه اطلاعات به پرسنل نیز بسیار حائز اهمیت است پس باید بدانید در چه زمانی اطلاعات را به پرسنل ارائه کنید. اطلاع‌رسانی زودهنگام و دیرهنگام در ارائه اطلاعات مشکلاتی را به وجود می‌آورد.

مدیریت منابع مالی در طی تولید محصول استارتاپی

در یک استارتاپ مدیریت منابع مالی به معنای سازماندهی هزینه‌ها و کنترل فعالیت مالی است. در استارتاپ استودیو اکتا بسته به منابع مالی محدود مدیریت آن بسیار مهم است. مدیریت منابع مالی در واقع اصل مهم و کاربردی برای تصمیم‌گیری‌های مهم و همچنین حل مسئله به شمار می‌رود طوریکه به توجهی به آن باعث شکست استارتاپ می‌شود. در چگونه استارتاپ خود را بسازیم بیشتر کسب‌وکارهای نوپا با منابع مالی محدودی روبرو هستند به همین دلیل مدیریت آنها بسیار مهم است. بیشتر استارتاپ ها در ابتدا از طریق سرمایه خانوادگی و شخصی راه‌اندازی می‌شوند و در صورت نیاز به سراغ سرمایه‌گذار یا شرکت‌های شتاب دهنده می‌روند پس مهم است که منابع مالی خود را برای پیشرفت پروژه استارتاپی مدیریت کنید.

در مدیریت منابع مالی باید موضوعات زیر را در نظر بگیرید:

استخدام مشاور مالی

برای مدیریت منابع بهتر است برای امور مالی خود یک حسابدار و مشاور استخدام کنید کسی که بتواند منابع مالی را در جای درست هزینه و به شما مشاوره دهد.

کاهش هزینه‌های ثابت

با کاهش هزینه‌های ثابت بر عمر استارتاپ خود در شتاب دهنده بیفزایید. به جای اجاره دفتر بزرگ در ابتدای کار یک دفتر کوچک اجازه و هزینه آن را صرف رشد استارتاپ خود کنید و سایر هزینه‌های ثابت همچون امکانات و تجهیزات غیرضروری را کاهش دهید. بیشتر استارتاپ ها کار خود را از یک دفتر کوچک با چند کارمند شروع و پس از مدتی به یک شرکت یا برند معتبر تبدیل می‌شوند. با کاهش هزینه‌های ثابت رشد استارتاپ خود را تضمین کنید.

تقسیم طرح‌ها و تأمین مالی

برای اینکه بتوانید کسب‌وکار خود را با بودجه اندک مدیریت کنید بهتر است ابتدا طرح‌های خود را به ایده‌های کوچک‌تری تقسیم کنید و سپس برای هر بخش بودجه‌ای در نظر بگیرید و برای مدیریت بهتر بخش‌ها منبع مالی و منبع تأمین هزینه‌ها را هم جدا کنید.

حساب شخصی و مالی استارتاپ را جدا کنید

برای مدیریت منابع مالی در استارتاپ استودیو اکتا حساب‌های شخصی و استارتاپی خود را کاملاً از یکدیگر جدا کنید. برای این منظور برای استارتاپ خود یک حساب تجاری مشخص باز و تمامی حساب‌های مالی و امور حسابداری خود را از طریق آن انجام دهید و از این طریق مرز باریکی بین حساب‌های شخصی و مالی استارتاپی خود ایجاد کنید.

مدیریت میزان نقدینگی

میزان نقدینگی خود را مدیریت کنید و براساس نقدینگی خود مخارج و هزینه‌های شرکت را مدیریت و برای آن برنامه‌ریزی کنید و به این صورت نباشد که مخارج و هزینه‌ها بیش از نقدینگی‌تان باشد که اگر جنین باشد شکست پروژه استارتاپی قبل از تولید محصول حتمی است.

نظارت بر هزینه‌ها

بر روی هزینه‌هایی خود بر استارتاپ نظارت داشته باشید و هزینه‌های را که انجام می‌دهید یادداشت و بر آنها نظارت داشته باشید، به‌طور مثال بر هزینه‌های مربوط به حقوق کارمندان و خرید تجهیزات نظارت داشته باشید.

سخن پایانی

مدیریت منابع از موضوعات مهم استارتاپ ها از طراحی ایده تا تولید محصول به شما می‌رود. به همین دلیل شما می‌توانید با استخدام کارشناس منابع انسانی و مالی و استفاده از نظر مشاوران و افراد باتجربه در کنار آموزش مدیریت بهتری نسبت به منابع انسانی و مالی محدودی که در دسترس دارید داشته باشید و بتوانید فرآیند تولید محصول خود را طی و به موفقیت دست پیدا کنید. در صورت داشتن هرگونه سؤال با ما در استارتاپ استودیو اکتا تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
خروج از نسخه موبایل