نماد سایت شتاب دهنده اکتا

نقش مدیریت حرفه ای در پیشبرد تیم استارتاپی

نقش مدیریت حرفه ای در پیشبرد تیم استارتاپی

در گوشه و کنار ایران و جهان نام افرادی بر زبان است که کار خود را از یک استارتاپ ساده شروع و با مدیریت بهینه و تیم سازی توانسته‌اند به موفقیت و شهرت بالایی دست پیدا کنند و سرمشقی برای سایر کسب‌وکار شوند. استارتاپ ها معمولاً پس از ارزیابی و شناسایی بازار هدف داخلی و بین‌المللی تمام تلاش خود را می‌کنند تا محصول یا خدمتی نوین وارد بازار کنند به همین دلیل نقش مدیریت بسیار پر رنگ است. چراکه مدیریت در واقع نقش اصلی را در به ثمر رساندن ایده استارتاپ به واقعیت ایفا می‌کند. ما در این مقاله به نقش مدیریت حرفه ای در پیشبرد تیم استارتاپی خواهیم پرداخت. پس در ادامه مطلب با شتاب دهنده اکتا همراه باشید.

مدیریت چه نقشی در موفقیت و شکست استارتاپ ایفا می‌کند؟

در یک کسب‌وکار استارتاپی مدیریت نقش اصلی و اساسی را در موفقیت یا شکست پروژه ایفا می‌کند. چراکه تصمیمات مهم منجمله جذب سرمایه‌گذار، حل مشکل، تیم سازی و … توسط مدیریت انجام می‌شود.

از وظایف مدیریت در یک پروژه استارتاپی چند نمونه را نام ببرید؟

از وظایف مدیریت در یک پروژه استارتاپی می‌توان به تولید و اجرای ایده، داشتن برنامه و هدف، سازماندهی و ساماندهی، جمع‌آوری منابع مالی و امکانات، نظارت بر بازاریابی و … اشاره نمود.

کارفرمایان و صاحبان ایده برای اجرای ایده استارتاپی خود باید به کجا مراجعه کنند؟

صاحبان ایده استارتاپی برای اجرای ایده خود و برخورداری از حمایت‌های مادی و معنوی می‌توانند به شرکت‌های شتاب دهنده مراجعه کنند که در این زمینه شتاب دهنده از ایده‌های نوآورانه به طور مادی و معنوی حمایت می‌کند.

نقش مدیریت حرفه ای در پیشبرد تیم استارتاپی

در یک کسب‌وکار استارتاپی از همان ابتدا شکل‌گیری ایده مدیریت نقش اصلی را در  چگونه استارتاپ خود را بسازیم ایفا می‌کند طوریکه موفقیت یا شکست ایده به نحوه مدیریت وی بستگی دارد. کارآفرینان یا مدیران استارتاپ در واقع افرادی هستند که با خود ایده نوآورانه‌ای را می‌آورند و تیم استارتاپی خود را مدیریت و رهبری می‌کنند، به همین دلیل نقش مهمی را در کامیابی یا شکست پروژه استارتاپی ایفا می‌کنند. بنابراین مدیر یک تیم استارتاپی باید آمادگی لازم را برای فراز و نشیب‌های غیرقابل‌انتظاری که در کار پیش می‌آید داشته باشد. چراکه مدیریت تیم استارتاپی به طور اتفاقی و شانسی انجام نمی‌شود، برای این منظور لازم است مدیر علاوه بر دانش و تجربه دارای استراتژی و برنامه باشد تا بتواند ایده را به سرانجام مقصود هدایت کند در غیر این صورت با شکست مواجه می‌شود. مدیر یک تیم استارتاپی برای موفقیت باید دارای ویژگی‌هایی باشد تا بتواند در جذب سرمایه‌گذار، تولید و اجرای ایده و سازماندهی موفق ظاهر شود.

وظایف مدیریت در تیم استارتاپی

استارتاپ استودیو اکتا متولی شرکتهای نوظهور و نوپا به شما کمک می‌کند تا بتوانید ایده استارتاپی خود را راه‌اندازی کنید که البته برای اجرای ایده تا واقعیت مدیر یک تیم استارتاپی باید دارای ویژگی‌های به قرار زیر باشد.

تولید و اجرای ایده

در یک پروژه استارتاپی وظیفه مدیریت این است که مسیرهای جدیدی را برای پیشرفت و تولید ایده طراحی و امکانات لازم را برای این منظور در نظر بگیرید.

داشتن برنامه و هدف

داشتن برنامه و هدف در واقع کلید واژه موفقیت استارتاپ در شتاب دهنده به شمار می‌رود. بنابراین مدیریت حرفه ای باید از قبل در این زمینه برنامه‌ریزی داشته باشد، اینگونه نیست که هر کسی بدون داشتن برنامه مشخص بتواند ایده استارتاپی خود را طراحی و اجرا کند. توجه داشته باشید که در یک کسب‌وکار استارتاپی نوپا چون افراد زیر مجموعه تجربه و تخصص خاصی ندارند داشتن برنامه مدون اعضای تیم را از سردرگمی نجات می‌دهد، هرچقدر این برنامه‌ریزی درست و اصولی باشد مدت‌زمان اجرای کارها در چگونه استارتاپ خود را بسازیم کوتاه‌تر می‌شود. پس در مدیریت حرفه ای استارتاپ داشتن برنامه و هدف از اصول اولیه استارتاپ به شمار می‌رود.

سازماندهی و ساماندهی

نقش مدیریت حرفه ای پس از برنامه‌ریزی سازماندهی و ساماندهی است به این معنی که در تیم استارتاپی باید به طور واضح وظایف هر فردی را مشخص نمود، درست است که ماهیت استارتاپ بر پایه همکاری و تعامل استوار است ولی داشتن یک نقشه راه کلی که در آن وظایف هر فردی مشخص‌شده باشد باعث عدم تداخل وظایف می‌شود و موفقیت کسب‌وکار استارتاپی را در شتاب دهنده به همراه دارد.

جمع‌آوری منابع و امکانات و افزایش سرمایه

در چگونه استارتاپ خود را بسازیم شما نیاز به منابع مالی دارید تا بتوانید ایده خود را اجرایی کنید. توجه داشته باشید که منابع و امکانات هر استارتاپی بسته به کسب‌وکاری که قرار است شروع کنند متفاوت است. پس مدیریت باید بسته به کارکرد تیم خود به دنبال جذب منابع و امکانات برای موفقیت تیم باشد تا اعضای تیم بدون دغدغه بتوانند وظایف محوله را در استارتاپ استودیو اکتا به سرانجام برسانند. بنابراین یکی از وظایفت مدیریت در تیم استارتاپی پیدا کردن سرمایه‌گذار است، داشت سرمایه‌گذار متناسب با ایده کسب‌وکار بسیاری از چالش‌های پیش روی پروژه استارتاپی را از بین می‌برد.

در یک کسب‌وکار نوپا توجه به افزایش سرمایه در تمامی مراحل الزامی است. به طور حتم در مراحل ابتدایی شروع ایده شما نیاز به سرمایه کمتری دارید و هنگامی که ایده خود را عملیاتی نمودید و قصد تولید انبوه را داشته باشید نیاز به سرمایه بیشتری دارید. مدیریت حرفه ای بسته به مراحل مختلف و پیشرفت پروژه باید سرمایه متفاوتی را تأمین کند.

عدم ایجاد بحران و حل آن

یک مدیر حرفه ای در استارتاپ استودیو اکتا به هنگام مواجه با مشکل و بحران خودش را نمیبازد و با آرامش و فکر بهترین راه را برای حل بحران پیدا می‌کند. فرض کنید اگر مدیریت در مراحل استارتاپ با بحران مواجه شد و نتوانست آن مشکل کوچک را حل کند از کاه کوه می‌سازد که دلسردی اعضا تیم و عدم موفقیت استارتاپ را به دنبال دارد. به هنگام بروز مشکل یا وجود بحران این مدیر است که باید تصمیمات سختی را بگیرد؛ چراکه تنها کسی است که پس از مشورت باید تصمیم نهایی را بگیرید.

انتخاب افراد مناسب برای تیم استارتاپی

به هنگام انتخاب اعضای تیم دقت داشته باشید و به گونه‌ای افراد را انتخاب کنید که بتوانند از پس وظایف محوله بر بیایند. در پروژه استارتاپی کارهای مربوط به استخدام، تعدیل نیرو و … بر عهده مدیریت است.

نظارت بر فروش و بازاریابی

از بخش‌های مهم استارتاپ استودیو اکتا بحث مربوط به فروش محصولات و نحوه ارائه خدمات است به همین دلیل نقش مدیریت در این بخش بسیار حائز اهمیت است. چراکه بقاء یا شکست استارتاپ به آن بستگی دارد. یک مدیر موفق در شتاب دهنده باید به طور پیوسته بر بازار و بازاریابی نظارت داشته باشد و روند بازار را در کنار فراز و نشیب‌ها بررسی کند. در زمینه فروش محصول مدیریت باید نظارت مستقیمی بر تیم فروش، شناخت رقبا و … داشته باشد.

زیر نظر داشتن رقبا

بیشتر استارتاپ ها چون نوظهور هستند مجبورند از همان ابتدا با رقبای سرسختی مقابله یا با آنها تعامل داشته باشند که در این بین نقش مدیریت بسیار حائز اهمیت است. چراکه اگر رقبا را نادیده بگیرد ممکن است پروژه استارتاپی از همان ابتدا با شکست مواجه شود یا از غافله عقب بماند. یک مدیر موفق قبل از شروع باید یک تحلیل دقیق از نقاط ضعف و قوت رقبا داشته باشد.

سخن پایانی

در مقاله نقش مدیریت حرفه ای در پیشبرد تیم استارتاپی نقش رهبری یا مدیریت در کامیابی یا شکست پروژه استارتاپی یک واقعیت غیرقابل انکار به شمار می‌رود؛ طوریکه تحقیقات به دست آمده نشان می‌دهد که نحوه مدیریت، هوش و توانایی بالای یک مدیر مهمترین فاکتور در بهبود کسب‌وکار استارتاپی در کنار سایر عوامل محسوب می‌شود. اگر دارای طرح و ایده استارتاپی هستید و نمی‌دانید از کجا شروع کنید با ما در شتاب دهنده اکتا تماس بگیرید تا کارشناسان ما راهنمای شما در این زمینه باشند.

امتیاز دهید
خروج از نسخه موبایل