استارتاپ سازی, مراحل جذب سرمایه استارتاپ

نحوه جذب سرمایه گذار برای استارتاپ

نحوه جذب سرمایه گذار برای استارتاپ

استارتاپ های نوپا با هزار امید و انگیزه کسب کار خلاقانه و فناورانه خود را با یک تیم پر تلاش برای تولید محصول یا خدمت نهایی و رسیدن به سوددهی و درآمد آغاز می‌کنند. بیشتر استارتاپ ها برای راه‌اندازی و توسعه نیاز به سرمایه دارند و چون بیشتر استارتاپ ها توان جذب سرمایه گذار را ندارند شکست می‌خورند. متأسفانه طبق آمار منتشر شده عمر بیشتر استارتاپ ها به دلیل مشکلات مالی و عدم جذب سرمایه گذار به 5 سال هم نمی‌رسد به همین دلیل نحوه جذب سرمایه گذار در موفقیت یا شکست استارتاپ ها نقش مهمی را ایفا می‌کند که ما در این مقاله به نحوه جذب سرمایه گذار برای استارتاپ خواهیم پرداخت. پس در ادامه مطلب با شتاب دهنده اکتا همراه باشید.

چرا جذب سرمایه گذار برای استارتاپ مهم است؟

جذب سرمایه گذار برای استارتاپ باعث تسریع رشد استارتاپ و رسیدن هر چه سریعتر استارتاپ به درآمد و سوددهی می‌شود.

آیا همه استارتاپ ها نیاز به سرمایه گذار دارند؟

بیشتر استارتاپ ها برای راه‌اندازی و توسعه کسب‌وکار خود نیاز به جذب سرمایه گذار دارند که می‌توانند از طریق سرمایه شخصی یا خانوادگی، شتاب دهنده‌ها، سرمایه‌گذاران بخش خصوص ، سرمایه فرشته و … سرمایه مورد نیاز خود را تأمین کنند.

ارائه نقشه راه چه کمی به جذب سرمایه گذار می‌کند؟

داشتن نقشه راه دقیق و روشن از استارتاپ نقش مهمی در جلب اعتماد سرمایه گذار برای سرمایه‌گذاری ایفا می‌کند.

نحوه جذب سرمایه گذار برای استارتاپ

پس از راه‌اندازی استارتاپ راه‌های زیادی برای رشد سریع آن وجود دارد که یکی از آنها رفع مشکلات مالی و جذب سرمایه استارتاپ است. استارتاپ ها معمولاً تا مدت زمان کوتاهی می‌توانند با بودجه حداقلی به پیشرفت کار خود ادامه دهند و پس از آن نیاز به سرمایه گذار استارتاپ دارند تا بتوانند پروژه استارتاپی خود را به سرانجام برسانند. ناگفته نماند که جذب سرمایه گذار کار چندان آسانی نیست از همین رو تأمین مالی جذب سرمایه استارتاپ از چالش‌های مهم و بزرگ استارتاپ ها به شمار می رود. چون اکثر استارتاپ ها نوپا توسط جوانان تشکیل می‌شوند و سرمایه آنچنانی ندارند به سراغ سرمایه‌گذاران می روند. تجربه ثابت نموده که سرمایه‌گذاران ریسک سرمایه‌گذاری را در پروژه‌های استارتاپی نمی‌پذیرند. کارآفرینان و افراد صاحب ایده برای جذب سرمایه استارتاپ نوپا باید تا حد امکان فضایی را به وجود بیاورند تا سرمایه‌گذاران به موفقیت ایده تجاری آنها اعتماد کنند به بیان ساده‌تر بهترین و آسان‌ترین راه جذب سرمایه استارتاپ اکتا جلب اعتماد سرمایه گذار از طریق ارائه نقش راه و داشتن قرارداد جامع استارتاپ است که در ادامه به توضیح هر یک از آنها خواهیم پرداخت:

ارائه نقشه راه برای جذب سرمایه استارتاپ

بیشتر استارتاپ ها با این باور که به صرف داشتن یک ایده خلاقانه و نوآورانه می‌توانند سرمایه مورد نیاز خود را برای راه‌اندازی و توسعه استارتاپ در اکتا جذب کنند کسب‌وکار خود را راه‌اندازی می‌کنند و این درحالی است که برای جذب سرمایه باید تلاش کرد تا بتوان اعتماد سرمایه گذار را جلب نمود، برای جذب سرمایه گذار استارتاپ شما باید یک نقشه راه از استارتاپ خود به طور واقع‌بینانه و روشن تهیه و ابعاد مختلف حقوقی، فنی و اقتصادی کسب‌وکار خود را در آن تشریح و سپس این نقشه راه را به سرمایه گذار عرضه نمایید. اگر قصد شما از راه‌اندازی استارتاپ تولید یک محصول خاصی است بهتر است ابتدا یک نمونه اولیه از محصول خود را تولید و اعتماد سرمایه گذار استارتاپ را جلب و سرمایه مورد نیاز خود را تأمین کنید.

ارائه قرارداد دقیق برای به دست آوردن اعتماد سرمایه گذار

ارائه قرارداد دقیق برای به دست آوردن اعتماد سرمایه گذار

داشتن یک قرارداد حقوقی دقیق نکته‌ای است که در جلب اعتماد سرمایه گذار موثر است ولی متأسفانه کمتر به آن اهمیت داده می‌شود. به این نکته توجه داشته باشید که سرمایه گذار برای سرمایه‌گذاری بر روی کسب‌وکار شما نخست باید به شما اعتماد کند بنابراین در وهله اول باید حقوق و تعهدات طرفین  و میزان سود و … به طور دقیق در قالب یک قرارداد حقوقی، رسمی و قانونی مشخص شود. با ارائه یک قرارداد حقوقی به سرمایه گذار اثبات کنید که انتظارات شما از وی  به عنوان سرمایه گذار استارتاپ در چارچوب حقوقی و قانونی است.

اعطای سهام شرکت یک روش مناسب برای جلب اعتماد سرمایه گذار

سرمایه گذار استارتاپ برای آنکه بتواند سرمایه مورد نیاز خود را برای راه‌اندازی و توسعه استارتاپ در اختیار شما قرار دهد باید اطمینان حاصل کند که به سود هنگفتی دست پیدا می‌کند. چراکه اصولاً سرمایه گذار به دنبال سود است و همانطور که روشن است سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نیاز به یک اطمینان خاطر برای تزریق سرمایه دارند که یک راه مطمئن برای جلب نظر سرمایه گذار ارائه بخشی از سهام شرکت استارتاپی به سرمایه گذار در ازای تزریق سرمایه مورد نیاز است.

اصول مهم برای جذب سرمایه گذار استارتاپ

از اصول مهم برای جذب سرمایه گذار  می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

خودتان را به جای سرمایه گذار بگذارید

اولین و مهمترین اصل برای جذب سرمایه استارتاپ این است که خودتان را به جای طرف مقابل(سرمایه گذار)بگذارید و از این طریق نیاز و انتظارات سرمایه گذار را درک و پاسخی روشن برای آن بیابید.

رویاپردازی را کنار بگذارید و از واقعیت‌ها بگویید

متأسفانه بیشتر افراد کارآفرین به هنگام جذب سرمایه گذار به جای بیان واقعیت‌ها دچار خیال‌پردازی و رویاپردازی می‌شوند و بیان رویاهایی می‌پردازند که شاید هیچ‌وقت نتوان به آن دست یافت. به هنگام مذاکره با سرمایه گذار در اکتا بر روی ایده خود تمرکز و آن را چکش‌کاری کنید و آن را به ایده پخته‌تری تبدیل کنید و از مشاوره افراد متخصص بهره ببرید و به این نکته توجه داشته باشید که صرف داشتن ایده کفایت نمی‌کند، تمام جوانب را بسنجید و سپس به سراغ سرمایه گذار بروید.

مدل درآمدی استارتاپ خود را مشخص کنید

هدف از راه‌اندازی هر استارتاپی کسب درآمد و سود است، به همین دلیل یکی از نکات مهم تعیین مدل درآمدی قبل از مذاکره با سرمایه گذار استارتاپ است.

بازار و اندازه آن را مشخص کنید

مشتریان هدف محصول یا خدمت نهایی خود را شناسایی کنید، مشتریان شما چه کسانی هستند قشر خاصی هستند یا مجموعه‌ای از افراد، محصولی یا خدمت شما برای منطقه جغرافیای خاصی است یا همه مردم می‌توانند از آن استفاده کنند.

دوره بازدهی و بازگشت سرمایه کسب‌وکار خود را مشخص کنید

دوره بازدهی و بازگشت سرمایه کسب‌وکار خود را مشخص کنید

سرمایه گذار به دنبال این است که بداند چه زمانی می‌تواند سرمایه خود را دریافت کند به همین دلیل لازم است دوره بازدهی سرمایه را مشخص کند تا سرمایه گذار بداند که قرار است بر روی یک پروژه طولانی مدت سرمایه‌گذاری کند یا کوتاه مدت. طبیعی است که هر چه زمان بازدهی سرمایه کوتاه‌تر باشد سرمایه گذار رغبت بیشتری برای سرمایه‌گذاری پیدا می‌کند.

مراجعه به شتابد دهنده

امروزه شتاب دهنده‌ها نقش مهمی در بارور نمودن ایده‌های استارتاپی و پیشرفت اقتصادی کشور ایفا می‌کنند و به عنوان پل ارتباطی بین کارفرما و سرمایه گذار عمل و آنها را به یکدیگر وصل می‌کند. اگر خود را فردی صاحب ایده می‌دانید ولی توانایی اجرایی نمودن و جذب سرمایه گذار را ندارید با ما در شتاب دهنده اکتا تماس بگیرید.

سخن پایانی

هر کسب‌وکاری برای شروع و توسعه فعالیت خود نیاز به جذب سرمایه دارد تا بتواند مدل کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کند، به همین دلیل یکی از مراحل راه‌اندازی هر استارتاپی نحوه جذب سرمایه گذار است که کار چندان آسانی به نظر نمی‌رسد؛ چرا که شما می‌بایست سرمایه گذار را قانع به سرمایه‌گذاری بر روی پروژه استارتاپی خود کنید. بهترین گزینه برای جذب سرمایه مراجعه به مراکز رشد و شتاب دهنده است که شما با مراجعه به این مرکز علاوه بر جذب سرمایه مورد نیاز خود برای راه‌اندازی استارتاپ می‌توانید از آموزش‌ها، تجربیات و دفتر کار آنها استفاده کنید. در صورت داشتن هر گونه سؤال با ما تماس بگیرید ما در شتاب دهنده اکتا منتظر شما هستیم تا شما را به رویاهایتان دست پیدا کنید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *