استارتاپ سازی, شتاب دهنده, مراحل جذب سرمایه استارتاپ

مراحل جذب سرمایه برای استارتاپ

مراحل جذب سرمایه برای استارتاپ

پیشرفت نوآوری و فناوری در عصر حاضر با سرعت نور در حال انجام است که در این میان بازار استارتاپی داغ‌تر از هر نوع کسب‌وکاری در حال گسترش است. هنگام راه‌اندازی استارتاپ افراد خلاق و باانگیزه، هنگام جذب سرمایه با چالش و موانع بسیاری روبه‌رو می‌شوند. به همین دلیل بیشتر افراد صاحب فکر و ایده در این مرحله به‌دلیل عدم یافتن سرمایه‌گذار مناسب، ناامید و دلسرد از ایده خود منصرف شده و آن را که می‌توانست گره از مشکلات بسیاری از مردم باز کند و در کنار آن اشتغال به وجود آورد، رها می‌کنند. چراکه از پس مخارج آن بر نمی‌آیند. به همین دلیل ما در این مقاله به مراحل جذب سرمایه برای استارتاپ خواهیم پرداخت. پس در ادامه مطلب با شتاب دهنده اکتا همراه باشید.

مراحل جذب سرمایه استارتاپ

استارتاپ‌ها در واقع آن دسته از شرکت‌هایی را شامل می‌شوند که بر اساس ایده‌های خلاقانه و فناورانه بدون داشتن سرمایه شخصی برای راه‌اندازی و رسیدن به مرحله تجاری شدن و سودآوری همچون استارتاپ استودیو اکتا تلاش می‌کنند. جذب سرمایه در واقع مهم‌ترین بخش راه‌اندازی این شرکت‌های نوپا به شمار می‌رود. چراکه همزمان با طرح ایده خلاقانه چون قرار است شرکت نوپایی را ایجاد کنند، نیاز به سرمایه و هزینه زیادی دارند تا بتوانند بدون دغدغه مالی افکار خود را پیاده و استارتاپ نوین خود را مدیریت کنند. به همین دلیل از همان ابتدای شروع کار نیاز به جذب سرمایه دارند تا بتوانند از این طریق به گسترش ایده خود، شتاب لازم را ببخشند. مراحل جذب سرمایه برای استارتاپ عبارت‌اند از:

سرمایه‌گذاری دانه یا بذر پاشی

سرمایه‌گذاری دانه که از آن به‌عنوان سرمایه‌گذاری بذرپاشی نیز نام برده می‌شود، در واقع نخستین منبع تأمین ورود سرمایه استارتاپ به شمار می‌رود. به این صورت که برای تأمین منابع مالی خود برای طراحی و تجاری‌سازی ایده شما می‌توانید از طریق آشنایان و دوستان خود اقدام کرده یا از طریق سرمایه شخصی یا جمعی سرمایه موردنیاز خود را برای راه‌اندازی استارتاپ تأمین کنید.

توجه داشته باشید که سرمایه‌گذاری جمعی خود به دو بخش مجزا تقسیم می‌شود. یکی «سرمایه‌گذاری جمعی مبتنی بر پاداش» که در آن فرد یا افرادی که از ایده شما حمایت می‌کنند، پس از رسیدن به نتیجه خدمت یا پاداشی را دریافت می‌کنند. دیگری «سرمایه‌گذاری جمعی منصفانه» که در این نوع سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاران بسته به تأمین سرمایه همچون شتاب دهنده اکتا بخشی از سهام شرکت را در اختیار می‌گیرند و در سود شرکت نوپا سهیم می‌شوند. برای شروع کسب‌وکار نوپا سرمایه‌گذاری جمعی منصفانه مناسب است.

سرمایه گذاران فرشته

سرمایه گذاران فرشته

زمانی که ایده خلاقانه شکل گرفت و مسیر تجاری‌سازی مشخص شد، باید مراحل جذب سرمایه استارتاپ را طی کنید تا بتوانید از طریق تأمین سرمایه به توسعه تجارت، بازاریابی و گسترش تیم خود فکر کنید و آن را ارتقا دهید. در این مرحله می‌توانید از سرمایه‌گذاران فرشته استفاده کنید. چراکه سرمایه‌گذاران فرشته از افرادی تشکیل شده‌اند که هدف آن‌ها حمایت از شرکت‌های نوپا و استارتاپ‌هایی است که نمی‌توانند سرمایه موردنیاز خود را برای شروع کسب‌وکار تأمین کنند. بنابراین این سرمایه‌گذاران هزینه شرکت‌های نوپا را تأمین می‌کنند و از این طریق سرمایه خود را به خطر می‌اندازند. در واقع آن‌ها ریسک سرمایه‌گذاری خود را به گردن می‌گیرند. البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که سرمایه‌گذاران فرشته بدون حساب و کتاب سرمایه خود را به خطر نمی‌اندازند، بلکه شما برای جذب سرمایه استارتاپ نوپای خود باید چشم‌انداز مشخص و در عین حال امیدوارکننده‌ای را ارائه دهید. برای جذب سرمایه استارتاپ می‌توانید از شرکت‌های شتاب دهنده نیز برای سرمایه‌گذاری استفاده کنید.

سرمایه‌گذاران فرشته از طریق اتحادیه‌ها نیز با هم در تعامل هستند. آن‌ها علاوه بر فراهم آوردن سرمایه یک شرکت نوپا، بار مالی خودشان را نیز سبک‌تر می‌کنند. طراحان ایده و فکر که سرمایه‌ای ندارند، می‌توانند از طریق استارتاپ استودیو اکتا به رویاهای خود رنگ واقعیت بپاشند.

سرمایه‌گذاری خطرپذیر یا وی سی ها

زمانیکه استارتاپ رشد اولیه خود را با موفقیت پشت سر گذاشت، استارتاپ می‌تواند برای ادامه راه پرفرازونشیب خود از طریق سرمایه‌گذاری خطرپذیر یا وی سی‌ها اقدام کرده و جانی تازه برای پیمودن مسیر به استارتاپ خود ببخشد و رشد کسب‌وکار خود را تسهیل کند. توجه داشته باشید که سرمایه‌گذاری در این مرحله به‌صورت چندمرحله‌ای انجام می‌شود؛ چراکه این شرکت‌ها به‌طور تخصصی در زمینه تأمین مالی شرکت‌ها فعالیت می‌کنند. همچنین چون با دید تخصصی به کسب‌وکارهای نوپا نگاه می‌کنند، صرفاً از آن دسته از کسب‌وکارهایی حمایت می‌کنند که بازگشت هزینه آن‌ها را تضمین کند. به همین دلیل بسته به ارزیابی‌های مختلف تأمین سرمایه استارتاپ را در سه مرحله به قرار زیر انجام می‌دهند.

مرحله A:

در نخستین مرحله سرمایه‌گذاری معمولاً سرمایه کمتری نسبت به سایر مراحل موردنیاز است. کسب‌وکارها و استارتاپ‌هایی که محصولی را تولید کرده‌اند و دارای محصولی هستند و بازار هدف خود را شناسایی کرده‌اند با استفاده از سرمایه‌گذاری فرشته می‌توانند به‌راحتی سیستم توزیع خود را بهبود ببخشند و مدلی جدید از کسب‌وکار خود را ارائه و آن را راه‌اندازی کنند. سرمایه‌گذاران فرشته برای سرمایه‌گذاری در حدود 15 تا 30 درصد درآمد را برای خود می‌دانند. تأمین سرمایه در این مرحله و مراحل قبل با خطر بیشتری همراه است.

مرحله B:

در این مرحله استارتاپ‌ها نیاز به سرمایه بیشتری نسبت به مراحل قبلی دارند. چراکه به‌دنبال الگوی تجاری کارآمدی هستند که در ازای سرمایه‌گذاری بخشی از سهام شرکت به آن‌ها اعطا شود.

مرحله C و بالاتر:

سرمایه‌گذاری در این مرحله و مراحل بالاتر بیشتر و سنگین‌تر است. چراکه شرکت نوپا دیگر آن شرکت تازه‌تأسیس نیست. بنابراین نیاز به سرمایه بیشتری دارد، تفاوت اصلی این مرحله با مراحل قبلی در این است که بسیاری از نهادهای خصوصی و صاحبان ثروت به‌دنبال سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها هستند و به‌عنوان سرمایه‌گذار اصلی وارد کسب‌وکار می‌شوند. در نتیجه بخشی از سهام به آن‌ها اختصاص پیدا می‌کند. استارتاپ استودیو اکتا بسته به رسالت خود به‌دنبال عملیاتی کردن ایده‌های خلاقانه از طریق سرمایه‌گذاری است.

از مجموع سرمایه‌گذاران خطرپذیر می‌توان به آرمان آتی، آمن کپیتال، وی سی پرشیا، صندوق زیست فناوری، فینووا، برسام تک و شریف وی سی اشاره کرد.

شتاب دهنده‌ها یا مراکز رشد

پس از طرح ایده و بررسی تمامی جوانب و تحقیق و بررسی در این زمینه می‌توانید از طریق مراکز رشد یا شتاب دهنده‌ها سرمایه موردنیاز خود را جذب کنید. البته برای جذب سرمایه شما باید ایده جذابی از کسب‌وکار خود را به‌طور پروپوزال ارائه دهید و در صورت قبول شدن در قضاوت در مرحله بعدی می‌توانید از حمایت‌های مادی و معنوی شتاب دهنده و مراکز رشد بهره ببرید.

شتاب دهنده اکتا

شتاب دهنده اکتا بازوی قدرتمند استارتاپ‌ها در عصر حاضر به شمار می‌رود که با تأمین مالی و فراتر از آن، حمایت مادی و معنوی از جمله تأمین دفتر کار، آموزش از طریق افراد مجرب و … از صاحبان طرح و ایده حمایت کرده و سرمایه موردنیاز آن‌ها را از ابتدای طرح تا انتها و خروجی ایده تأمین می‌کند و در ازای آن درصد ناچیزی از سهام استارتاپ را در اختیار می‌گیرد. اگر شما نیز ایده جذاب و خلاقانه‌ای دارید می‌توانید با شتاب دهنده اکتا تماس بگیرید.

وام‌های درآمدی

وام‌های درآمدی

استفاده از وام‌های درآمدی یکی دیگر از روش‌های جذب سرمایه استارتاپ‌ها به شمار می‌رود. این‌گونه وام‌ها معمولاً توسط سرمایه‌گذاران برای تأمین مالی استارتاپ‌ها با دادن وعده بخشی از درآمد به صاحبان کسب‌وکار ارائه می‌شود. استارتاپ استودیو اکتا از ایده‌های نوپا حمایت و پشتیبانی می‌کند.

وام بانکی یا سرمایه‌گذاری تضمینی

استفاده از وام بانکی معمول‌ترین روش جذب سرمایه به شمار می‌رود که معمولاً در این‌گونه وام‌ها استارتاپ‌ها به‌عنوان وثیقه، دارایی یا املاکی را در اختیار بانک‌ها قرار می‌دهند.

سندیکاها

سندیکاها به گروه‌های خود اجازه سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌های نوین را می‌دهد. بنابراین می‌توان گفت سندیکاها یکی از مراحل جذب سرمایه استارتاپ‌ها به شمار می‌روند.

نکته

توجه داشته باشید که شما از راه‌های مختلف می‌توانید سرمایه موردنیاز خود را تأمین کنید. پس اگر ایده جذابی دارید، هم‌اکنون دست‌به‌کار شوید و به این امر توجه داشته باشید که اگر ایده جذاب و خلاقانه‌ای بسته به نیاز بازار داشته باشید، خودبه‌خود سرمایه‌گذاران به سمت شما جذب می‌شوند. چراکه سرمایه‌گذار به‌دنبال سود بیشتر است و اگر کسب‌وکار شما سودآور باشد، سرمایه‌گذار از آن حمایت و پشتیبانی می‌کند.

سخن پایانی

تأمین سرمایه برای شروع یک کسب‌وکار نوین با ایده خلاقانه نخستین دغدغه و نگرانی افراد صاحب ایده را تشکیل می‌دهد که تمرکز ذهن و فکر آن‌ها را به هم می‌ریزد. برای این منظور شما از طریق روش‌های مختلف می‌توانید سرمایه موردنیاز خود را تأمین کنید. یکی از روش‌های رایج تأمین سرمایه استارتاپ‌ها استفاده از ظرفیت شتاب دهنده‌هاست که برای این منظور می‌توانید با شتاب دهنده اکتا تماس بگیرید و از حمایت‌های مادی و معنوی این شرکت که هدفی جز برآوردن آمال و آرزوهای شما، گسترش کسب‌وکارهای استارتاپی و رونق اشتغال ندارد، بهره‌مند شوید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *